Inreda med japansk stil

Det är inte jättevanligt att man väljer en japansk stil när man inreder ett hem i Sverige, faktum är att det är vanligare att japanska familjer väljer att inreda med en mer västerländsk stil, än tvärtom. Vill man ändå få en japansk känsla i sitt hem finns det några små knep man kan använda sig av. 

  • Tänk funktion - Den japanska inredningen innehåller inget utan att det finns en funktion. Det enda undantaget är konstverk som målningar och statyer. 
  • Enkelt - På gränsen till spartanskt. Ett japanskt rum har få, eller inga, möbler och mjuka mattor ersätter både fåtöljer och soffor. 
  • Dörrarna - Japanska traditionella dörrar är skjutdörrar. De används både som innerdörrar och ytterdörrar. I Sverige rekommenderar vi att man använder vanliga ytterdörrar, men mellan rummen inne kan man med fördel sätta in skjutdörrar. 

Få inspiration 

Vill du hitta nya sätt att inreda kan du med fördel titta på japanska filmer. Speciellt de som handlar om gamla tider med samurajer, ninjas och annat. Där ser du hur de valde att inreda sina hem förr i Japan. Vill du få andra japanska influenser kan du alltid kolla in Ninja Casino också, där de har ett tema hämtat direkt från Japan. Du kan också surfa ut online och bläddra runt bland olika designsidor där de har skapat västerländska hem med japansk inredning. Faktum är att de ser mer japanska ut, än de bilder du kan hitta från japanska hem. 

4 Mar 2019