Skapa en personlig inredningsstil

Känner du för att göra om där hemma, kanske hitta en ny stil att inreda i? Det finns ju redan en massa olika fördefinerade inredningsstilar att väljha mellan. Men det bästa du kan göra är så att säga plocka godbitarna ur dem och sedan anpassa dem efter din personlighet och de möbler/prylar du har i just ditt hem.

Det blir då en perfekt mix av olika stilar som med dina saker och minnen blir till din egen personliga inredningsstil.

Mixen av några stilar du gillar kryddad med dina saker och minnen blir nämligen till din alldeles egen stil.

Stilar att inspireras av

Det finns en stil som kallas för skandinavisk. Det är något som passar om du föredrar att ha en lugn och lite avskalad miljö. Du kan då välja ljusa, lätta träslag och neutrala färgskalor i exempelvis vita, beige, blå och gråa toner. Möblerna ska ha rena linjer, samt att det är naturmaterial i kuddar, plädar, mattor, gardiner och annan textil. Möbleringen är sparsam.

Industriell är inspirerad v fabrikslokaler och råa ytor som ger en lite hårdare och ”maskulin” känsla om den inte blandas upp med mjukare material. Du kan bland annat använda råa obehandlade material som tegel, grovt trä och metaller. Färgerna brukar vara mörkare toner som svart, grått och brända bruna toner. När det gäller möbler, så satsa på rustikt.

Lantlig stil är en annan stil som passar dig som vill ha en lite traditionell atmosfär och använda äldre möbler och prylar. Fynd kan med fördel göras på loppis. Tänk rustikt, gammaldags och lite romantiskt.

23 Oct 2020